Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Μουσικό Κουτί


Πατήστε Play επιλέξτε στα Settings κάτω δεξιά 720p και τέρμα δεξιά Full Screen.

2 σχόλια:

VOUTES SUMMERCAMP - MUSIC είπε...

Καλησπέρα Δημήτρη,

Το κομμάτι με άγγιξε πολύ, δεδομένου ότι από παιδί έτρεφα μεγάλη αγάπη για το μελαγχολικό ήχο των διαφόρων μουσικών κουτιών. Συμπτωματικά, μόλις ανέβασα κι εγώ κάτι για τη minimal μουσική και το Eight Lines του Reich. Θα σχολιάσω λοιπόν το κομμάτι αυτό με την τελευταία πρόταση της δικής μου ανάρτησης:

Η minimal μουσική αγαπήθηκε και μισήθηκε από πολλούς συνθέτες, εκτελεστές και ακροατές. Ωστόσο, ανεξαρτήτως οποιασδήποτε αισθητικής και τεχνικής αξίας, μας δίδαξε κάτι πολύ σημαντικό: την οικονομία των μέσων.

george hatzimichelakis είπε...

Το κομμάτι νομίζω ότι είναι συγγενές με τις Mouvements Perpetuels του Poulenc. Κι αυτό γιατί μόλις τελειώσει αφήνει έντονη τη διάθεση του da capo - κάτι που ενισχύει τόσο την επιτυχημένη επιλογή του τίτλου, όσο και την ομορφιά του. Νομίζω, μάλιστα, ότι το τέλος του συμβατικά βρίσκεται στο .... τέλος. Θα μπορούσε να βρίσκεται σε οιοδήποτε σημείο εξαντλείτο η κινητήριος δύναμη που του έδωσε το ... κούρδισμα. Θα τολμούσα να προτείνω, με όλο το θάρρος, μια οδηγία προς τον ερμηνευτή «επαναλήψεις κατά βούληση με βαθμιαία επιβράδυνση και φινάλε σε οποιοδήποτε σημείο πλην του τέλους του τελευταίου μέτρου». Αυτό βέβαια, αν το αποδέχεσαι ως ιδέα, καθιστά μη απαραίτητο το allargando των δύο τελευταίων μέτρων.