Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

MOT

14 σχόλια:

george hatzimichelakis είπε...

Πολύ καλό!! To moto perpetuo που έχει εγκιβωτιστεί είναι εξαιρετικά πετυχημένο. Επίσης η ιδέα να παίξεις με τον φωτισμό μιας στατικής εικόνας.

Μου γεννήθηκε μια ιδέα όταν το ξανάδα. Ίσως να έφτιαχνες ξανά ένα βίντεο που να μπορούσε να λειτουργήσει ως λούπα μαζί με τη μουσική (δηλαδή η αρχή και το τέλος της εικόνας να ήταν η ίδια και να μην υπήρχε καταληκτικό κενό ήχου και εικόνας στο τέλος).

Dimitri Sykias είπε...

Γράφω αυτό το σχόλιο ακούγοντας το διάγγελμα του Παπανδρέου στη Βουλή μετά τα πρωινά γεγονότα. Θα 'λεγε κανείς ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να σχολιάσει κανείς ένα βίντεο. Από την άλλη, ίσως τώρα να είναι η καλύτερη στιγμή να στραφεί κανείς στην όποια τέχνη του, ανάλογα με τις μικρές ή μεγάλες του δυνάμεις, στον πιο καλό εαυτό του, για να βγει πρώτα ο ίδιος από την κρίση. Μια και το 'φερε η κουβέντα, συντάσσομαι μ' αυτούς που πιστεύουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι γραβατοφόροι της Βουλής από τους κουκουλοφόρους του δρόμου. Μια πρόχειρη πρόταση, που δεν θα λύσει βέβαια το πρόβλημα, απλά θα το εκτονώσει κάπως, είναι να παραιτηθούν άμεσα, αύριο κιόλας, όλοι οι βουλευτές της ΝΔ μέλη των πρώην κυβερνήσεων Καραμανλή και να δεσμευτούν και οι τριακόσιοι να μην είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Το σίγουρο είναι ένα: Μπορούμε και Μόνοι μας!

Επιστρέφω στο βιντεάκι. Πάντα χρήσιμες οι παρατηρήσεις Γιώργο. Εκείνο που κάνω είναι να διερευνώ τις δυνατότητες του Final Cut, μόνου του και σε συνδυασμό με την μουσική. Στο παρόν χρησιμοποίησα ένα φίλτρο Blur σε εξέλιξη στο χρόνο. Το FC, προς το παρόν ελπίζω, με ξεπερνά κατά πολύ και λίγο λίγο προσπαθώ να το μάθω.

Ανώνυμος είπε...

Ύδρα...

george hatzimichelakis είπε...

Δημήτρη, κατανοώ την οργή, ως απόρροια ενός γενικότερου κλίματος. Πέρα από ή με αποκορύφωμα το χθεσινό τραγικό γεγονός, το κλίμα που διαμορφώνεται είναι δυσοίωνο. Όμως, μαζί με τις αναλύσεις επί αναλύσεων ή τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, καλό θα είναι να ακούμε σε απ' ευθείας σύνδεση τη Βουλή να συνεδριάζει. Αν και θα φανεί παράδοξο, η όλη διαδικασία, παρά τις αντιπαλότητες, ακόμα και τους οξείς τόνους, μου ενέπνευσε τουλάχιστον ηρεμία, κάτι που δεν μου εμπνέει η παρακολούθηση πολιτικών εκπομπών. Ο λόγος; Στις πολιτικές εκπομπές γίνεται μία διαχείρηση του διαλόγου και των πληροφοριών με τηλεοπτικούς όρους - με θερμότητα. Στην Βουλή ο διάλογος γίνεται με τάξη βάσει κανονισμού και αρχές πολιτικές θεμελιωμένες, και υπάρχει ένα επίπεδο που σε βοηθά να κατανοήσεις τις απόψεις αποστασιοποιημένα.

Dimitri Sykias είπε...

@ Ανώνυμος
Ναι, Ύδρα. Ένα παράθυρο του πατρικού της μητέρας μου, σε υπέροχη θέση πάνω στο βουνό βλέπει την παραλία πιάτο. Το πούλησε στε Γερμανούς το 1973 για 120.000 δρχ., η γιαγιά μου, η μητέρα της είχε καρκίνο, λεφτά άλλα δεν υπήρχαν. Ένα παράθυρο που έκλεισε πια για μένα οριστικά...

@ Γ.Χ
Αν βρεις, βάλε σ' ένα track του cubase μια ομιλία του Καραμανλή στη Βουλή από το 2004 και σ' ένα άλλο την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού. Δεν θα χρεαστείς καν quantize για να τις φέρεις σε νοηματικό unissono.

Γιώργος Πρίμπας είπε...

το κλειδί για την κατανόηση αυτών που συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία 10-12 χρόνια (από το 96 που ανέλαβε ο Σημίτης για την ακρίβεια) είναι να σκεφτούμε ότι οι δυο τελευταίοι πρωην πρωθυπουργοί λειτούργαν σαν (ή μήπως "ως") υπάλληλοι του Διευθύνοντος Συμβούλου της Γκόλντμαν Σακς...

Δεν ξέρω πόσο κουράγιο πρέπει να έχουμε για να βρούμε τον καλό μας εαυτό. Το 1943 στην κηδεία του Παλαμά πνίγηκε η Αθήνα από κόσμο που διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα και ο Σικελιανός έβγαλε ένα μοναδικής αξίας "επικήδειο" λόγο...
Σήμερα πόσοι τεχνίτες του λόγου, της μουσικής κλπ θα προκαλούσαν το ίδιο και γιατί;

Margo είπε...

πολύ όμορφο!
το παράθυρο σαν από παραμύθι..
με την ιστορία του σπιτιού ένοιωσα το 1973 να πλησιάζει το 2010.
Καλή σου μέρα!

Dimitri Sykias είπε...

Καλημέρα και ευχαριστώ Margo.

Μαρίνα Β. είπε...

Μας έχεις συνηθίσει σε πιο "άγρια" μουσική. Αυτό είναι πολύ ευαίσθητο, σαν να μην το έγραψες εσύ...

Dimitri Sykias είπε...

Κάνουμε και "λάθη" Μαρίνα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν κάτι περάσει από πάνω μας μπορούμε πια και το χαρακτηρίζουμε σα λάθος, όσο όμως το γευόμαστε το λέμε ΖΩΗ.

Dimitri Sykias είπε...

Δεν διαφωνώ ανώνυμε. Εντούτοις υπάρχει και η περίπτωση να ζήσαμε, ή να ζούμε λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα λάθος!

Dimitri Sykias είπε...

Τέλος πάντων, ένα απλό κομματάκι για πιάνο είναι.