Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Aria

Πήγα για πρώτη φορά σε σκυλάδικο!
Ναι!
Ενθουσιάστηκα. 
Μου το λέγαν και δεν το πίστευα….
Δεν μπόρεσα δυστυχώς να χαρώ στο έπακρο την μουσικοχορευτική πανδαισία, πάνω στο καλύτερο, όταν κατά το κοινώς λεγόμενον όλα τα μωρά αρμονικά ταλαντώνονταν στην πίστα, με πήρε ο ύπνος στην καρέκλα… λίγο το ουίσκυ, λίγο το sempre fortississimo, λίγο η ολονύχτια ενασχόληση μου με τα contraptions, η ζημιά έγινε. Μέσα στον κάθετο άβολο ύπνο μου η μουσική άλλαξε, ο ύπνος έχει τα δικά του VST φίλτρα, την αντιλαμβανόμουν κάπως έτσι:

10 σχόλια:

Κ.Α. είπε...

Αμ δε που ενθουσιάστηκες... Απλώς σοκαρίστηκες καθώς η τομή Πουανκαρέ του ύπνου σου στο σκυλάδικο σου αποκάλυψε έναν ακουστικό τρόμο άπειρου βάθους... Μην ξαναπάς!

Dimitri Sykias είπε...

Τι να σκέφτεται ο Grisha άραγες;

kukuzelis είπε...

Εξαιρετικό! Νομίζω ότι πρόκειται από τις ελάχιστες φορές (η μοναδική που εγώ έχω υπ όψη μου) που ένας "σύγχρονος" "λόγιος" (παρακαλώ προσέξτε τα εισαγωγικά) συνθέτης αντιδρά στο άμεσο ηχητικό περιβάλλον της πλειοψηφίας του κόσμου που τον περιβάλλει. Έστω και με σαρκαστική (νομίζω) διάθεση. Θυμάμαι πάντα σ' αυτές τις περιπτώσεις έναν διάλογο του Frank Zappa. Τον αναπαράγω όπως τον θυμάμαι:
--Τι γνώμη έχετε για τους σύγχρονους συνθέτες;
--Έχει γράψει κανείς έργο για ηλεκτρική κιθάρα;
--Μάλλον όχι.
--Ε τότε τι σύγχρονοι συνθέτες είναι;
*

jf είπε...

:))))))

Αυτό το sempre φταίει...

Την καλημέρα μου

Dimitri Sykias είπε...

Χαίρομαι που σας άρεσε.
Η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία δεν ήταν και η καλύτερη. Αν το δεις βέβαια ως δρώμενο και με τους κατάλληλους φίλους και ικανή ποσότητα ποτού τότε το πράγμα αλλάζει... ας μην μπούμε τώρα σε μουσικολογικοκοινωνικά θέματα. Οφείλω να πω πάντως ότι όσους μουσικούς σκυλάδικων έχω γνωρίσει πολύ τους εκτίμησα. Οι περισσότεροι ήταν εξαιρετικοί εκτελεστές, λάτρεις της jazz, για να μην μιλήσω για την αγάπη την βαθειά και ουσιαστική εκτίμηση για Bach και τους λοιπούς Δασκάλους (σε αντίθεση με...).
Όσο για το κομμάτι, δείτε το σαν άσκηση πάνω σε ένα καινούριο μουσικό εργαλείο-όργανο. Όλοι οι ηλεκτρονικοί ήχοι παράγονται από τα ίδια τα τραγούδια και δεν προέρχονται από synths. Αυτός ήταν και ο σκοπός της άσκησης.

Γιώργος Πρίμπας είπε...

Δημήτρη καλημέρα!
ας είναι καλά το μεράκι σου να μας περνάς έργα σου και σε απολαμβάνουμε!

george hatzimichelakis είπε...

Απλή αλλά καταπληκτική μουσική ιδέα, σαν το αυγό του Κολόμβου.

Περί του κοινωνικοφιλοσοφικού ... το αστείο είναι ότι πίσω από τη μουσική των σκυλάδικων βρίσκεται ένα είδος θρησκευτικής μουσικής, το οποίο ως φόρμα έχει τη δομή του ...κοντακίου. Οίκοι (που τους τραγουδά ο εξάρχων) και εφύμνιο μετά από κάθε οίκο (που το τραγουδά η χορωδία - εκκλησίασμα).

Dimitri Sykias είπε...

Υπέροχοι οι Sabri Brothers!

Ersaki είπε...

Γειά σου δάσκαλε!
Μόλις ανακάλυψα τον ιστότοπό σου και πολύ χάρηκα! Μόλις απέκτησες άλλη μία τακτική αναγνώστρια.
Δεν έχω κοιτάξει ακόμα όλο το υλικό αλλά μέχρι τώρα βρήκα χρήσιμα πράγματα και σ' ευχαριστώ!
Διακρίνω ότι, παρά την εμπειρία του σκυλάδικου, έχεις αισιόδοξη ψυχολογία! Πολύ ευχάριστο αυτό...
Στο επανειδείν!

Dimitri Sykias είπε...

Γεια σου Έρση!