Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Πλανητικό Σύστημα Κέαρ

Όλα ξεκίνησαν με μια σύγκρουση μεταξύ δίδυμων αστέρων. Ένας εξ αυτών, ο κατά πολύ μεγαλύτερος, ήδη έπνεε τα λοίσθια, είχε διογκωθεί και περίμενε να αφεθεί στα χέρια της βαρύτητας και να καταρρεύσει. Τον πρόλαβε όμως ο δίδυμος αδελφός του και διαλύθηκε πάνω του επιταχύνοντας έναν θάνατο που αργότερα θα έδινε και πάλι ζωή:
Δημιουργήθηκε λοιπόν ένα νέφος που έφερνε το σπέρμα τής ζωής ενός νέου πλανητικού συστήματος:
Πέρασαν τα χρόνια, πέρασαν οι αιώνες και οι χιλιετίες, πέρασε τόσος καιρός που  άνθρωπος δεν αντέχει να μετρά και γεννήθηκε ένας νέος αστέρας, ο Κέαρ, η καρδιά στον Όμηρο:
Πιο κοντά από όλα τα παιδιά του Κέαρος, ο Λίθωρ, μια ξερή πέτρα, ζεματιστή στην πλευρά που βλέπει τον πατέρα του, παγωμένος μες το βαθύ σκοτάδι του από την άλλη:
Πιο πέρα η Πηρώ, σύζυγος του Βία, που δεν είχε τη μάζα να στρογγυλέψει κι έμεινε ένας ανώνυμος αστεροειδής. Φυσήξτε τον καπνό σας σ’ ένα ποτήρι κρασί για να δείτε πως είναι η ατμόσφαιρά της. Δηλητήρια και φαρμάκια σαν ένα βαρύ πάπλωμα την σκεπάζουν, ζωή ποτέ δεν θα δει:
Και να ο Αμυθάων με την Ειδομένη, ψυχρός αυτός σκεπάζει και προστατεύει την αγαπημένη του που φέρει και νοήμονα ζωή…:
Ο μικρός, ο Μίνυς, θρύλοι λεν πως κάποτε έσφυζε από ζωή, άρχισε όμως να χάνει τη ζωοδότρα ατμόσφαιρά του κι οι Μίνυοι μετοίκισαν στην Ειδομένη:
Από αέρια είναι καμωμένος ο Τεύκρος και κουβαλά ολόγυρα τα 70 παιδιά του. Δυο τα πιο μεγάλα, ο Δαέτωρ κι ο Φλόος:
Ο Βάλιος, αθάνατο άλογο του Αχιλλέα και τώρα πλάνητας με την πλούσια χαίτη του κι έναν επισκέπτη που περνά γρήγορα από κοντά του μη και το φυλακίσει:
Αφτάρ, after που λεν οι Άγγλοι, μετά από όλους τους άλλους, μόνος μες τη παγωνιά του τίποτα:
Ιδέες και τεχνικές δανείστηκα από το YouTube Channel Blue Lighting TV.

Δεν υπάρχουν σχόλια: