Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Γυναίκες 2: Lisa Randall

Μαθηματικά, Θεωρητική Φυσική και Αστροφυσική. Ομήλικη. Λεπτός συντονισμός εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς. Άραγε πως να μαγειρεύει, να ξεσκονίζει, να πηγαίνει για ψώνια, να αγκαλιάζει μια γυναίκα που σκέφτεται σε 26 διαστάσεις;  

4 σχόλια:

Γιώργος Πρίμπας είπε...

μαθηματικά-θεωρητική φυσική-αστροφυσική-ομηλιτική (δεν χρειαζόταν η αναφορά... γυναίκα είναι...)-μαγειρεύει-ξεσκονίζει-ψώνια.
είσαι σίγουρος ότ προλαβαίνει να αγκαλιάσει;

Γιώργος Πρίμπας

Dimitri Sykias είπε...

Είμαι σίγουρος ότι προλαβαίνει, φαίνεται από τα πανέμορφα ακροδάκτυλα της (δεν έχει νύχια, δεν είναι βαμμένα και το μήκος του μικρού της δακτύλου πλησιάζει αυτό του παράμεσου). Πολύ φοβάμαι ότι μια 26-διάστατη αγκαλιά της θα δημιουργεί βαρυτικό πεδίο μελανής οπής.

Υ.Γ Συνομήλικη εννοούσα, πάντως μιλά και πολύ ωραία, γλαφυρά και κατανοητά. Υπάρχουν συνεντεύξεις της στο διαδίκτυο.

Κ.Α. είπε...

Ωραίες απορίες, πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω μία 26διάστατη αγκαλιά από τη Lisa, (το πρόβλημα βέβαια είναι πως αν δε σου αρέσει δεν ξέρεις από που να φύγεις...) Πάντως αν ήμουν στη θέση της, θα ξεσκόνιζα μόνο την 5η διάσταση ή εν πάσει περιπτώσει όσες δεν πολυφαίνονται!

Dimitri Sykias είπε...

Πολύ καλό Κ.Α.
Εντούτοις αν οι υπόλοιπες 23 διαστάσεις είναι καμπυλωμένες με ακτίνα καμπυλότητας κοντά στο μήκος Planck, τότε οι κόκκοι της σκόνης θα πρέπει να έχουν ακτίνα μικρότερη από το μήκος Planck, πράγμα αδύνατον.
Συμπέρασμα: μόνο οι 3 χωρικές διαστάσεις πιάνουν σκόνη, η 4η, η χρονική, απλά μας κάνει σκόνη...