Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Praepositio

Οι μέχρι τώρα "Προθέσεις" εδώ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Δημήτρη,
δύσκολη άσκηση, η συμμετρία ίσων (ή, ακόμα δυσκολότερα, ίδιων) μερών.
Έχεις σκεφτεί ποτέ τι μας ενοχλεί συχνά στο αντικαθρέφτισμα, ως συνθετικό τέχνασμα;
Στην αρχιτεκτονική ενοχλεί (το να τοποθετείς, για παράδειγμα, δυο σπίτια έτσι, όπως το χέρι στην φωτογραφία), το οτι δεν αναγνωρίζονται οι διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν στις δυο πλευρές (αέρας, ήλιος, προσβάσεις κ.λπ.).
Δεν επεκτείνομαι. Μην εκλάβεις, ασφαλώς, το σχόλιο, ως μομφή. Το να "ενοχλεί" μια σύνθεση είναι, στα μάτια μου, θετικό.
Φιλικά Β.Σ.

Dimitri Sykias είπε...

Όπως πάντα Β.Σ οι παρατηρήσεις σου σημαντικές και πολύ βοηθητικές για κάποιον που θέλει να βελτιωθεί και να συνεχίσει.

Οι προθέσεις μου εδώ ήταν καθαρά τεχνικές και ως εκ τούτου ταπεινές. Όλες οι φωτογραφίες με τον τίτλο "Praepositio" είναι τραβηγμένες με το iPhone κι όχι με την καλή μου μηχανή. Από τη μια θέλησα να εστιάσω στο Photoshop, όσον αφορά την επεξεργασία και από την άλλη στην προχειρότητα του μέσου που μου δίνει την ευελιξία να φωτογραφίζω όποιο χέρι βρίσκω ενδιαφέρον. Σ' αυτήν ειδικά την φωτογραφία έκανα χρήση και της εντολής "mirror" μια εύκολη λύση βέβαια, κάτι σαν το copy paste της minimal μουσικής.

Σ' ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη,
είναι περίεργο να ονομάζεις χέρι ένα τόσο περίεργο ον.
Στην δική μου δουλειά, εκτός από το καθρέφτισμα, υπάρχουν και τρεις τέσσερεις άλλες -τουλάχιστον- τοποθετήσεις, με τις οποίες διπλασιάζεις έναν "τύπο". ("Τύπο" ονομάζουμε κάθε αντικείμενο που σχεδιάζεται έτσι ώστε να μπορεί να πολλαπλασιαστεί).
Στην δική σου περίπτωση, τα "χέρια" θα μπορούσαν να γυρίζουν πλάτη το ένα στο άλλο, να άντικαθρφτίζονται (συμμετρία ως προς σημείο), να είναι στραμμένα 90 μοίρες, να είναι το ένα πιο "μπροστά" (μεγαλύτερο ή καθαρότερο) από το άλλο κ.λπ.
Επαναλαμβάνω πως, βλέποντας ως άσκηση κάτι που μου φαίνεται ωραίο, σου μεταφέρω πληροφορίες από τον δικό μου χώρο, ως τροφή.
Φιλικά Β.Σ.