Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Μικρές Ιστορίες 16: Αντιβαρύτητα


Το φαινόμενο Hutchison παρατηρείται όταν ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία με διαφορά φάσεως επιδρούν πάνω σε μέταλλα δημιουργώντας αντιβαρύτητα. Έκπληκτοι οι θαμώνες της ψαροταβέρνας "Λιμανάκι",  στον υποσταθμό της ΔΕΗ Κερατσινίου, εν μέσω γαρίδας και χταποδιού, είδαν μια ξύλινη βάρκα να υπερίπταται της καπνοδόχου. Το φαινόμενο είναι μοναδικό στα επιστημονικά χρονικά και ήδη μελετάται από επιστήμονες του CERN σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο αλιέων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ο αποχρωματισμός του περιβάλλοντος χώρου σε ακτίνα χιλιομέτρου με εξαίρεση την εναλλαγή ερυθρού-λευκού, γεγονός που ερμηνεύεται με βάση το ισχυρό συλλογικό Ολυμπιακό υποσυνείδητο των κατοίκων της περιοχής.

Το Hutchison-Effect σε αντίθεση με το Photoshop-Effect, είναι αληθινό και περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

2 σχόλια:

Κ.Α. είπε...

Εγώ στοιχηματίζω πως το μόνο που κρύβεται πίσω από αυτή τη βάρκα είναι ένας γαύρος!

Γιώργος Πρίμπας είπε...

Τώρα που το λες, θυμήθηκα το φαινόμενο «παράγκα». Ήταν πίσω στα 1996 όταν ξεκίνησε μια σειρά καθαρών πρωταθλημάτων. Τότε λοιπόν, κάποιος Παπουτσέλης είχε σφυρίξει ένα πέναλτι 2-3 μέτρα έξω από την περιοχή, ενώ ήταν ακριβώς δίπλα.
Σύμφωνα μάλιστα με την αντικειμενική εφημερίδα Φως και τη γνωμοδότηση του ειδήμονος συντάκτη, ο διαιτητής τιμωρεί την πρόθεση. Ναι μεν, έγραφε προς δικαίωση της μάζας των αντικειμενικών φιλάθλων / αναγνωστών της, η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής, αλλά ο αμυντικός του παναθηναϊκού είχε ξεκινήσει να τρέχει προς τον επιθετικό του ολυμπιακού, και με ξεκάθαρο σκοπό να τον ανατρέψει, από μέσα από την περιοχή, οπότε ορθώς δόθηκε αφού η πρόθεση του, να τον ανατρέψει (που όπως είπαμε σε αυτή καταλογίζεται το πέναλτι) είχε ληφθεί εντός περιοχής ...
Kαι η βάρκα στο φουγάρο... και χωρίς τσουνάμι...